Hlavní obsah

Hodinu znásilňoval ženu a sex si natáčel na mobil. Dostal 8,5 roku vězení

Novinky, ok, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze poslal na 8,5 roku za mříže Ukrajince Vitaliho Z., který loni přes hodinu znásilňoval ženu a svůj čin si natáčel na mobil. Navíc byl vyhoštěn a musí zaplatit odškodné. Na dotaz Novinek to řekla mluvčí soudu Markéta Puci. Násilník chtěl od ženy také peníze z bankomatu, ale polekal se kolemjdoucích.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obžalovaný byl uznán vinným z trestného činu znásilnění a loupeže. „Obžalovaný byl odsouzen na 8,5 roku do vězení s ostrahou. Navíc byl vyhoštěn z České republiky na neurčito a musí zaplatit poškozené přes půl miliónu korun. Rozhodnutí dosud není pravomocné, všichni účastníci si ponechali lhůtu na rozmyšlenou,“ sdělila Puci.

Případ se odehrál loni v srpnu kolem třetí hodiny ráno, když žena odešla v Dejvicích z baru. Podle obžaloby ji cizinec sledoval až k domu, kde spolu s ní vnikl do vchodu. Následně ji zezadu chytil za ramena a zacpal jí ústa, aby nemohla křičet. Ženu poté povalil na zem a nejprve chtěl vydat všechny peníze s tím, že pokud mu nevyhoví, tak ji zabije. Požadoval také, aby si žena zašla vybrat z bankomatu. Slíbených deset tisíc korun mu však bylo málo, a tak vyžadoval sex.

Hrozil zveřejněním videa

Podle státního zástupce násilník ženě strhl veškeré oblečení a přinutil ji k pohlavnímu styku a k nejrůznějším sexuálním praktikám. Znásilňování podle policie trvalo více než hodinu a útočník si ho natáčel na mobil s tím, že pokud by žena někomu něco řekla, zveřejní ho na internetu.

Když obžalovaný svou oběť několikrát znásilnil, nepropustil ji, ale odešel s ní k bankomatu, aby mohla vybrat peníze. V tom mu však zabránili svědci, kteří je spatřili na ulici. Muž utekl a po několika hodinách byl zadržen policií.

Poškozená má podle žalobce dodnes vážnou psychickou poruchu. „Utrpěla posttraumatický stresový syndrom, který se u poškozené projevuje zejména úzkostnými a depresivními obtížemi, strachem z opuštění domova, emoční labilitou, celkovým strachem a zvýšenou lekavostí, nespavostí a nočními můrami,“ uvedla obžaloba.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám