Hlavní obsah

Hladový lupič přepadl v Praze ženu, nakonec od ní dostal 10 rohlíků

Novinky, Václav Lang

Poměrně šťastně dopadlo přepadení v parku v Praze 10. Čtyřiasedmdesátiletá žena neměla peníze pro lupiče, který ji napadl s nožem. Muž se proto spokojil s jejím nákupem. Při společném rozhovoru se žena dozvěděla, že šlo o muže, který nedostal zaplaceno a nemá peníze na jídlo pro dítě.

Článek

„Když žena procházela parkem, zezadu k ní přistoupil muž maskovaný látkovým šátkem přes ústa, v levé ruce držel nůž a požadoval peníze, protože měl údajně hlad,“ popsala úterní událost policejní mluvčí Jana Rösslerová. Peněz se ale dotyčný nedočkal, žena mu vysvětlila, že má u sebe pouze deset rohlíků.

Útočník proto ženu pustil a ta mu dala slíbené pečivo. „Poté spolu prohodili pár slov a žena tak zjistila, že muž by měl být živnostník, který nedostal zaplaceno za odvedenou práci a doma má malé dítě. Po krátkém rozhovoru se spolu rozloučili a neznámý lupič utekl směrem k ulici Počernická,“ dodala Rösslerová.

Přepadená žena nejprve nechtěla jít se svým případem na policii. Po poradě s rodinou se ale rozhodla vše nahlásit. Kriminalisté proto nyní pátrají po muži světlé pleti ve věku kolem 25 let, vysokém asi 170 centimetrů a se štíhlou postavou.

Muž měl přes ústa černožlutý šátek, na hlavě tmavou zimní čepici a byl oblečený do tmavé bundy. Podle přepadené ženy působil udržovaným dojmem a mluvil plynule česky bez přízvuku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám