Hlavní obsah

Hasiči zasahovali u požárů chatek. Ve Slavkově našli lidské tělo

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští hasiči zasahovali v pátek a sobotu u dvou požárů chatek. Bohužel na jednom místě nalezli i mrtvého člověka. Příčinu vzniku požárů a okolnosti úmrtí nalezeného člověka zjišťují vyšetřovatelé.

Foto: HZS MSK

V sobotu v jednu hodinu v noci hasiči zasahovali u požáru myslivecké chaty v Kunčicích pod Ondřejníkem. Když přijeli, byla už celá v plamenech.

Článek

„V pátek brzy ráno vyjeli hasiči do Slavkova na Opavsku, kde vydatně hořela přízemní chatka. Na místě požáru objevili lidské tělo,“ upřesnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že požár dostali hasiči pod kontrolu za 15 minut, dalších několik desítek minut zabralo dohašování. Předběžná škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Následně v noci z pátku na sobotu hasiči vyjížděli k dalšímu požáru chatky, tentokrát do Kunčic pod Ondřejníkem na Frýdecko-Místecku. Hořela tam menší dřevěná myslivecká chata s podkrovím o půdorysu šest krát šest metrů.

„Zásah hasičům ztížila špatně přístupná cesta k chatě, která byla úzká a navíc zledovatělá. Už při příjezdu hasiči zjistili, že objekt zcela hoří a má už propadlou střechu. Proto se zaměřili i na ochranu sousedního objektu a přilehlého lesa. Oheň dostali pod kontrolu za devět minut,“ dodal Kůdela.

V tomto případě byla škoda vyčíslena na půl milionu korun. Požár se obešel bez zranění.

Požár kuchyně v Holešovicích zablokoval provoz tramvají

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám