Hlavní obsah

Hasiči stále likvidují požár haly na výrobu matrací, hledají skrytá ohniska

– Roztoky u Jilemnice

Likvidace středečního požáru výrobní a skladovací haly výrobce matrací v Roztokách u Jilemnice na Semilsku ještě neskončila, hasiči musejí dohasit skrytá ohniska. Ve spolupráci s policií budou zjišťovat i příčinu požáru a výši škod.

Požár haly na výrobu matrací Video: Hasiči Stará Paka

 
Článek

Hasiči kvůli rozsáhlému požáru v areálu firmy Hilding Anders ČR vyhlásili ve středu zvláštní stupeň poplachu. Oheň zasáhl celou halu, plameny se dostaly i střechou ven. V hale bylo několik zaměstnanců, kteří ale před ohněm včas utekli.

Masivní požár továrny na matrace u Jilemnice, zaměstnanci stihli utéct

Krimi

Požár byl hasičům nahlášen ve středu kolem 17.00, likvidovalo ho 19 jednotek z Libereckého i sousedního Královéhradeckého kraje. Zabránit šíření požáru se podařilo hasičům před 20.00, likvidace požáru pokračovala do dnešních 0.30 a po zbytku noci požářiště hlídali hasiči ze dvou místních dobrovolných jednotek. „Byla tam skrytá ohniska, k nímž se nedalo dostat," uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Velitel zásahu podle ní ve čtvrtek místo požáru znovu prohlédne a rozhodne, kolik jednotek bude k dohašení potřeba povolat. „Na místě bude probíhat i došetření našich vyšetřovatelů a policie. Budou hodnotit škodu a příčinu," dodala mluvčí hasičů.

Podle výroční zprávy tržby společnosti Hilding Anders ČR loni dosáhly téměř 357 milionů korun a její hospodaření skončilo v zisku 9,6 milionu korun před zdaněním. Firma je zaměřená především na výrobu matrací a postelových roštů. Loni firma vyrobila téměř 167 000 matrací, prioritně je prodává v Česku a na Slovensku.

Společnost byla založena v roce 2000 jako Tropico, výrobce českých matrací. V roce 2007 se Tropico spojila s Hilding Anders, švédským výrobcem postelí a matrací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám