Hlavní obsah

Hasiči jedoucí na polygon se na Kladensku střetli s motorkářem

Kladno

Dodávka hasičů mířících na cvičení se srazila v úterý ráno s motocyklem na Kladensku. Motorkář utrpěl zranění, se kterým ho záchranáři převezli do nemocnice v Praze. Hasiči zraněni nebyli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala před půl osmou ráno na silnici I/61 u obce Lidice. „Dodávka značky Volkswagen se tam ze zatím nezjištěných důvodů srazila s 53letým motorkářem, který utrpěl zranění,“ informovala mluvčí policie Jana Šteinerová.

Foto: Mapy.cz

Lidice

„Motorkář utrpěl zranění dolní končetiny a zasahující lékař měl podezření na otřes mozku. Po akutním ošetření byl při vědomí převezen do pražské nemocnice v Motole,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle informací Novinek šlo o dodávku hasičů. „Mohu potvrdit, že jedno z našich aut mělo nehodu. Hasiči nejeli k žádnému zásahu, ale na cvičení na polygonu. Příčiny kolize neznáme,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní, silnice byla po dobu vyšetřování uzavřena.

Auto srazilo dítě

Policisté vyšetřují podle Šteinerové také nehodu v Kladně, kde auto na přechodu pro chodce srazilo šestiletou dívku. „Dívce záchranáři ošetřili poranění dolní končetiny a pak ji převezli do nemocnice v Kladně,“ doplnila Effenbergerová.

Dechová zkouška byla u 43leté řidičky negativní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám