Hlavní obsah

Germany? uslyšeli celníci od uprchlíků pobíhajících po poli na Břeclavsku

– Břeclav
Právo, miv

Čtyři postavy, pohybující se na ne zcela obvyklých místech poblíž česko-slovenské hranice, přilákaly v pátek pozornost jednoho z celníků ve službě. O události, která skončila zadržením běženců, informovala v úterý mluvčí jihomoravských celníků.

Nelegální běženci na BřeclavskuVideo: Celní správa ČR

 
Článek

„V pátek krátce po poledni se hlídka celníků chystala odjet ze stanoviště nedaleko Lanžhota na další lokalitu, kde měla kontrolovat projíždějící vozidla. Jeden z celníků spatřil v dálce v polích u slovenských hranic pohybující se osoby. Vzhledem k tomu, že není běžné, aby se v těchto místech někdo procházel, vydali se tyto osoby zkontrolovat,“ uvedla mluvčí Lada Temňáková.

Celníci zastavili na D1 auto kvůli známce. Vystoupilo pět uprchlíků

Krimi

Celníci se ke skupině vypravili a po chvíli se setkali se čtveřicí mladých mužů. Nedokázali jim předložit žádný osobní doklad a jejich jazykové znalosti nebyly nijak použitelné. Jediné, co jim bylo rozumět, byl dotaz „Germany?“.

Celníci je dopravili na pracoviště u dálnice D2 a přivolali hlídku Policie ČR, která muže převzala. Jednalo se pravděpodobně o čtyři Afghánce, tři z nich později uvedli, že jsou mladiství, a jednomu mělo být dvacet let,“ dodala mluvčí.

Celníci v Praze pronásledovali audi se syrskými uprchlíky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám