Hlavní obsah

Gang zlodějů vedený Xenou ukradl i policejní auto

– PRAHA
Novinky, Milan Koukal

Xena - bojovnice, tak si říkala šestadvacetiletá žena z Prahy 8, která byla hlavou desetičlenného gangu. Jeho členové se zařadili mezi smutné rekordmany, kteří od loňského června do listopadu stihli nakrást věci za milióny korun. Vyšetřovatel jim zatím dokázal téměř 130 trestných činů.

Článek

Jak uvedl jeden z policistů, který jejich neuvěřitelně rozsáhlou činnost vyšetřuje, zvlášť se jim dařilo v Praze 3, kde mj. ze zdejšího kožešnictví odnesli zboží za 700 tisíc korun. Hlavní trofej, tygří kůži za více než sto tisíc korun, však získala svérázná Xena. "Všichni ji poslouchali jako na vojně," dodal policista.

Ukradli i policejní vůz

Členové skupiny brali všechno, na co přišli. Zalíbily se jim samozřejmě i automobily, do kterých se dostávali pomocí zvláštních nůžek. Dokonce jsou podezřelí z toho, že poblíž policejního oddělení v Praze 3 ukradli za bílého dne policejní vůz.

"Jednalo se většinou o recidivisty, narkomany, kteří potřebovali hodně peněz na drogy. Naši policisté je zatkli společně s kolegy z městské policejní správy," upřesnil ve středu policejní ředitel Prahy 3 Jiří Neuwirth. "Mnoho nakradených věcí se nacházelo při domovních prohlídkách," dodal.

Vyšetřovací spis se zřejmě rozroste

Většina ze zatčených je ve vazbě s obviněním z krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. Zatím jim v případě odsouzení hrozí až osm let vězení. Je ovšem možné, že se vyšetřovací spis ještě rozroste o další případy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám