Hlavní obsah

Gang zlodějů kradl auta, traktory, ale také naftu z kamiónů

Právo,
Hradec Králové
Aktualizováno

Když se zhruba před půl rokem začala na Hradecku, Jičínsku a Náchodsku ve zvýšené míře ztrácet osobní auta, začala kriminalistům mravenčí práce. Na jejím konci je zadržení pětice mužů ve věku kolem třiceti let, kteří mají tyto krádeže na svědomí. Ukradli víc než třicet osobních aut, dva traktory, jednu avii, čtyři motocykly a dva přívěsné vozíky.

Foto: Policie ČR

Jedno z odcizených aut

Článek

„Podle našeho zjištění auta, která chtěli odcizit, nejprve poškodili. Většinou při krádeži rozbili okno, urazili spínací skřínku, aby odemkli volant a auto odtáhli na vlečném laně. Většina odcizených vozidel měla končit rozřezána na dobře zpeněžitelné náhradní díly a zbytek jako šrot ve sběrných surovinách. Pokud se jim vozidlo nepodařilo odcizit, nepohrdli alespoň věcmi, které v autě nalezli, zejména je lákaly autorádia, telefony a různé nářadí,“ vyjmenovala mluvčí královéhradecké krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Rozebrané auto na náhradní díly

Pachatelé nepohrdli ani řádově několika tisíci litry nafty, v několika případech kradli i z obchodů nebo lékařských ordinací.

„Dva muži z této skupiny jsou také podezřelí, že s nožem a teleskopickým obuškem přepadli obsluhu čerpací stanice v jedné obci na Královéhradecku a donutili ji vydat finanční hotovost několika tisíc korun,“ pokračovala Ježková. Škoda, kterou svým jednáním způsobila celá skupina, se vyšplhala na více než 3 milióny korun.

Foto: Policie ČR

Nafta ukradená z kamiónů

Kriminalisté mužům sdělili obvinění ze spáchání trestných činů krádeže, loupeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí za celkem šedesát dva skutků, z toho polovina se týkala krádeží motorových vozidel. Pokud je soud uzná vinnými ze všech skutků, ze kterých je vyšetřovatel obvinil, hrozí jim až 10leté tresty vězení.

Foto: Policie ČR

Ukradená auta pětičlenný gang zlodějů rozřezával a snažil se je zpeněžit po náhradních dílech nebo jako šrot.

Reklama

Výběr článků

Načítám