Hlavní obsah

Gang stačil vyloupit šestadvacet prodejen

Právo, dph
PRAHA

Zločineckou bandu, která vykradla minimálně šestadvacet prodejen, převážně se starožitnostmi, se v těchto dnech podařilo pochytat pražským kriminalistům. Od loňského října zloději nakradli věci za čtyři a půl miliónu korun.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Muži ve věku 21, 25, 40 a 45 let se poprvé se vloupali do realitní kanceláře v pražské Růžové ulici. Odnesli si deset kompletních počítačových sestav. Pak vykradli v Kaprově ulici prodejnu starožitností a uzeniny.

Koncem roku se přesunuli na sever Čech a do Středočeského kraje. "Skupina si objekty vytipovávala, připravila plány provedení i potřebné nářadí," řekl pražský policejní mluvčí Ladislav Bernášek. Dva starší muže policisté lapili v Praze, mladší členy gangu pak na Českolipsku. Všichni byli navíc stíhání pro další trestnou činnost.

"Nejstarší muž pro podvody, zbylí tři převážně pro krádeže. Dvěma mladším mužům dokonce v minulosti zakázal Obvodní soud pro Prahu 4 pobyt na území hlavního města," uvedl Bernášek.

Vyšetřovatel čtyřlístek lupičů obvinil z trestných činů krádeže vloupáním, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody, neoprávněné držení platební karty, podvod a mladší dva navíc i z maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to jim hrozí až osm let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám