Hlavní obsah

Gang pěstoval marihuanu na stadiónu, kde sportují hlavně děti

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Když se sportovcům z tělovýchovné jednoty Dynamo ZČE podařilo loni v říjnu pronajmout jeden z objektů v areálu stadiónu v Lobezské ulici v Plzni, získali tím další zdroj financí potřebných pro podporu především mládežnických oddílů. Jejich nadšení a radost ale po několika měsících vystřídal šok a utržené peníze jim pořádně zhořkly. Ukázalo se totiž, že naletěli zločincům, kteří v útrobách stadiónu pěstovali ve velkém marihuanu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Osm členů tohoto drogového gangu ve věku od 27 do 52 let zatkli tento týden detektivové z Národní protidrogové centrály.

„Působili jako organizovaná skupina, která vyráběla omamnou látku ve větším rozsahu. Hrozí jim trest odnětí svobody od osmi do dvanácti let,“ potvrdila Právu Věra Brázdová z plzeňského krajského státního zastupitelství v Plzni, která vyšetřování případu dozoruje.

Podle ní se podařilo odhalit celou hierarchii skupiny od pěšáků po hlavní organizátory. Sklizeň z plzeňské pěstírny čítala až tisíc rostlin. „Z nich bylo možné získat půldruhého kilogramu čistého tetrahydrocannabinolu,“ upozornila Brázdová.

Občas tam zastavila stavební dodávka a dovnitř chodil takovej urousanej chlápek v umaštěných montérkách.
Předseda jednoty

Předsedu Dynama Zdeňka Pflegera událost nemile překvapila. „Zaměřujeme se především na výchovu dětí, kterých máme registrováno dvě stě padesát. Teď přijde tahle rána, která nám příliš dobrou reklamu neudělá, byť jsme v tom nevinně. Vnímám to tak, že nás jako sportovce zneužili,“ prohlásil Pfleger.

Smlouvu na pronájem objektu uzavíral se stavební firmou. „Šlo o bývalou mrazírnu, která měla pořádně odizolované stěny. Chtěli to využívat jako sklad. Dokonce si tam navezli i materiál. Neměli jsme sebemenší podezření, že se tam děje něco nekalého. O to větší šok pro nás byl, když tam vlítla policie,“ pokračoval Pfleger.

Ani časem se kolem objektu nedělo nic podezřelého. „Občas tam zastavila stavební dodávka a dovnitř chodil takovej urousanej chlápek v umaštěných montérkách. Připojení na proud si řešili sami s elektrárnama. Má to svůj vlastní přívod,“ uzavřel předseda jednoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám