Hlavní obsah

Gang dealerů marihuany vedl 19letý mladík

– PRAHA
Právo, jt

Organizovanou skupinu mladíků, kteří mezi studenty jedné z pražských středních škol distribuovali marihuanu, pozatýkali uplynulý víkend pražští policisté. Hlavou gangu byl devatenáctiletý student, prodejem drogy si vydělal desetitisíce korun.

Foto: Stanislava Dvořáková

Vysoký komín a vysoký smrk byly poslední památkou na slavnou éru textilního závodu Perla 01. Komín zůstane zachován, smrk nikoliv.

Článek

Středoškolského dealera přitom policisté za prodej drog obvinili již v průběhu loňského roku, student však podle pražské policejní mluvčí Ivy Knolové ve své činnosti pokračoval i nadále.

"Podezřelý spolupracoval s pětadvacetiletým komplicem, kterému fakticky předal vypracovanou odběratelskou síť a také informace o zdroji marihuany," řekla Právu Knolová.

Zároveň doplnila, že policisté odhalili také třiadvacetiletého muže, který dealera i jeho pozdějšího nástupce drogou zásoboval. "S těmito třemi spolupracoval i dvacetiletý student zmiňované střední školy a jeho sedmnáctiletá kolegyně, stejně jako dvacetiletý muž, jenž situaci ve škole dobře znal a se studenty byl v kontaktu," uvedla Knolová s tím, že všichni jsou sami aktivními uživateli marihuany.

Za den prodali marihuanu za 65 tisíc korun

Při domovní prohlídce u devatenáctiletého šéfa skupiny policisté našli kromě sáčků se semeny marihuany a rostlinnou drtí i dvě plynové pistole. "Rozsah a množství provedených obchodů dokresluje i zadokumentování prodeje marihuany touto skupinou během jednoho dne. Za 65 000 korun prodali podezřelí 142 dávek," dodala Knolová.

Kromě mladistvé dívky, která je vyšetřována na svobodě, skončili podle ní všichni v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. "Jsou obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů," podotkla Knolová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám