Hlavní obsah

Gang chtěl údajně Babišovi unést dítě

Právo, Novinky, bad, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie finišuje vyšetřování případu devítičlenného gangu, který měl připravovat vyloupení několika domů majetných lidí v Praze. Mezi vytipovanými vilami měl být i dům Andreje Babiše. Gang měl prý také chystat i únos dítěte ministra financí. S informací přišel ve čtvrtek server týdeníku Respekt.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

„Odpovídá to faktům, které znám já,” potvrdil Novinkám Babiš. Podle informací Respektu Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) sledoval gang několik měsíců.

„Stát a ÚOOZ poskytly ochranu,” dodal ministr financí. Na dotaz, zda ho to vystrašilo, odpověděl: „Samozřejmě.”

K vykradení Babišovy vily, které nemělo mít politickou motivaci, nedošlo prý díky jeho ochrance a dalším bezpečnostním opatřením. To ale skupině mužů nebránilo v plánování únosu jeho potomka.

Policie zatkla členy gangu na přelomu roku, většina z nich pochází z Albánie. Tipy dostávali od českého komplice, jistotu jim prý dodával i pražský kriminalista, který měl gang varovat, pokud by se o ně policie začala zajímat.

Všichni včetně kriminalisty jsou ve vazbě. ÚOOZ se k případu odmítá vyjádřit, státní zastupitelství by podle Respektu mělo v nejbližších dnech členy gang obžalovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám