Hlavní obsah

Fanoušci Brna řádili při utkání v Ostravě

Právo, bir

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Přestože fotbalisty Brna podporovaly při ligovém utkání v Ostravě jen asi dvě stovky fanoušků, daly o sobě hodně vědět. Ne ovšem sportovním způsobem. V Ostravě totiž po nich zůstala škoda za několik set tisíc korun.

Foto: Lukáš Navara
Článek

"Vše teprve budeme sčítat, ale na stadiónu by to snad nemělo přesáhnou nějakých sto tisíc. Poničeno nebo vytrháno bylo asi sedmdesát sedaček, utrpěla i sociální zařízení v sektoru pro fanoušky hostů a rovněž stánek s občerstvením," potvrdil provozní manažer Baníku Petr Konderla a dodal, že zatím větší škodu letos na Bazalech nikdo nezpůsobil.

Brněnští vlajkonoši začali ale řádění už během cesty z nádraží, odkud je jako obvykle přepravovaly speciální autobusy. Ke stadiónu dorazili s policejním doprovodem. Dopravní prostředky nicméně stačili značně poškodit. "Tam bude škoda daleko větší, vyčíslit ji bude muset Dopravní podnik města Ostravy," neskrýval rozčarování Konderla.

Zdemolované autobusy

Podle jeho slov byly pro Brňany na nádraží vyslány tři soupravy, jež přijely na Bazaly v dezolátním stavu. "Vytlačené skleněné výplně oken, vytrhány dveře a madla. Dokonce mám informace, že v jednom z autobusů vytrhali agresivní fanoušci i drtivou část elektroinstalace. To je skoro neuvěřitelné. Čekám škodu v řádech několika set tisíc," doplnil jen.

Před utkáním museli zařízení stadiónu devastující fanoušky uklidnit policisté. Zatlačili brněnské fanoušky do dolní části jejich sektoru, kde je měli pod kontrolou. "Bylo to asi nutné, protože jinak by těch sedaček nezůstalo na místě daleko víc. Tohle už s fanděním moc společného nemělo," posteskl si Konderla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám