Hlavní obsah

Falešná doktorka práv podvedla přes internetový bazar desítky důvěřivců

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Plzeňští kriminalisté odhalili ženu, která přes internetový bazar podvedla desítky důvěřivých lidí z celé republiky. Pod smyšlenými jmény nabízela k prodeji různé věci od kávovarů přes autosedačky až po nábytek, přičemž si od zájemců nechala peníze poslat předem a žádné zboží jim neposlala. Aby působila věrohodněji, používala před jménem falešný titul doktorky práv.

Článek

„Zatím jsme zaevidovali více než šedesát případů s celkovou škodou přesahující dvě stě tisíc korun. Předpokládáme, že se nám další poškození ještě přihlásí,“ řekl šéf plzeňské kriminálky Michal Krejbich. Podle něho osmadvacetiletá žena na mateřské dovolené nebyla v této branži žádným nováčkem.

„Za stejnou trestnou činnost už byla v minulosti odsouzena. To jí však nijak neodradilo dál v podvodech pokračovat. Dá se říci, že to byla její živnost,“ dodal Krejbich.

Policisté ženu obvinili ze zločinu podvodu, za což jí hrozí až pět let vězení. Soudce ji poslal do vazby, neobměkčilo jej ani malé dítě, kterým se obviněná zaštiťovala.

V této souvislosti policisté žádají případné další poškozené, kteří na stránkách hyperinzerce.cz, mimibazar.cz, sbazar.cz, spechato.cz a bazos.cz naletěli ženě vystupující pod jmény JUDr. Alena Šafrová, JUDr. Simona Tuháčková, JUDr. Tereza Votrubová Monika Harviláková, Hana Pavlíková, Irena Šímová a Marcela Hudcová aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám