Hlavní obsah

Exšéfovi ODA potvrzeno sedm let za znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý předseda královéhradecké ODA Tomáš Müller opíjel a zneužíval mladistvé dívky na své jezdecké farmě v Roudnici, a proto půjde s definitivní platností na sedm let do vězení. V odvolacím řízení o tom rozhodl pražský vrchní soud, který potvrdil květnový verdikt nižší instance.

Foto: Orlické Záhoří (archiv)

Účastníci letošního Masopustní veselí v Orlickém Záhoří.

Článek

Müller v letech 2001 a 2002 znásilnil na rodinném statku v Roudnici na Hradecku dvě dívky, u další se o znásilnění pokusil. Svou vinu popíral.

Znásilněným dívkám bylo v té době 17 a 14 let, o znásilnění se obžalovaný pokusil u další čtrnáctileté dívky. Jinou, stejně starou dívku navíc osahával na prsou. Případ vyšel najevo, když se přiznaly svým spolužačkám a gynekoložce.

Soudy věří pouze ženám, stěžoval si

Müller dnes před vrchním soudem zopakoval, že dívky neznásilnil, přiznal pouze, že jim naléval alkohol a že s nejstarší z nich měl dobrovolný pohlavní styk. Kategoricky odmítl obvinění, že jim podával hypnotika.

"Proces považuji za zmanipulovaný, mám výhrady vůči znaleckým posudkům i proti výpovědi dívek. V mé pozici by se mohl octnout jakýkoli jiný muž, všichni totiž věří pouze ženám," prohlásil. Dívky se mu podle něj mstily za to, že je chtěl vyloučit z dívčího jezdeckého klubu, který na Hradecku vedl. Naznačil, že případ může mít politický podtext.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám