Hlavní obsah

Elitní výsadkář zemřel po rvačce v kasárnách

– PROSTĚJOV

V Prostějově se v pátek konal pohřeb vojáka místního elitního průzkumného praporu, který zemřel minulý týden na následky zranění, která utrpěl po rvačce přímo v kasárnách. Informovala o tom v pátek televize Prima, podle které se rvačka seběhla při oslavě v kasárnách, při níž nechyběl alkohol. Ochrnutého vojáka převezli do nemocnice, kde po dvou týdnech zraněním podlehl.

Článek

Podle informací Primy se v polovině srpna v kasárnách elitního praporu v Prostějově slavilo. Na oslavě, při které nechyběl alkohol, se měli vojáci pohádat a nakonec i poprat. Jeden z nich údajně napadl i osmatřicetiletého Jiřího Nádvorníka. Zbil ho tak, že ho musela odvézt záchranka do prostějovské nemocnice.

"Muž byl přijat ve čtyři hodiny ráno. Po zajištění základních životnách funkcí byl převezen do FN v Olomouci. Měl ochrnuté ruce i nohy," řekl Primě mluvčí nemocnice v Prostějově Tomáš Želazko.

V olomoucké nemocnici voják zemřel po dvou týdnech v umělém spánku. Zanechal po sobě ženu a dvě dcery.

Armáda i vojenská policie o okolnostech případu mlčí

Armáda podle Primy dosud nezaujala k vojákově smrti žádné stanovisko.

"Okolnosti, které předcházely tomuto úmrtí, jsou v současné době předmětem prověřování vojenské policie," řekl televizi mluvčí vojenské policie Jan Čermák, který s ohledem na fázi šetření odmítl poskytnou další informace.

Voják, který se s Nádvorníkem osudného večera pral, údajně použil bojové chvaty, které ale výsadkáři smějí použít jen v ostrých akcích při boji zblízka.

Událost kromě vojenské policie řeší i kriminalisté z Olomouce.

Reklama

Výběr článků

Načítám