Hlavní obsah

Dva sražení chodci během půl hodiny. Žena běžela na autobus, dítě šlo na červenou

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

K několika nehodám vyjížděli do stejné ulice policisté v pátek ráno do pražské Michle. Kromě pomačkaných plechů u jedné havárie tam během půl hodiny asi 100 metrů od sebe srazila auta dva chodce, ženu a dítě. Oba byli převezeni do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě nehody chodců v pražské MichliVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Informace o první nehodě v ulici Vyskočilova dostala policie v 7:31, kdy řidič oznámil srážku tří aut. Dispečerovi ale zároveň sdělil, že se lidé mezi sebou domluvili a nehodu vyřeší na euroformulář.

„O dvě minuty později ale ve stejné ulici u zastávky Brumlovka srazilo auto chodkyni. Ohlásila nám to záchranná služba s tím, že provádějí asistovanou resuscitaci po telefonu,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová. Žena podle informací z místa běžela na autobus mimo přechod pro chodce.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Řidič škody srazil dítě

„Šestapadesátileté ženě poskytla první pomoc lékařka z auta, které ji srazilo. Jestli přímo ona řídila či nikoliv, nevím. Její životní funkce byly obnoveny a do nemocnice v Motole byla převezena při vědomí,“ informovala Novinky mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

V 7:57 došlo k dalšímu střetu, tentokrát na křižovatce ulice Vyskočilova a Michelská. Řidič Škody Superb tam srazil dítě. Podle svědků z místa běžel chlapec po přechodu na červenou.

„Chlapec rok narození 2004 byl se středně těžkým zraněním převezen do nemocnice v Krči,“ doplnila Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám