Hlavní obsah

Dva rotvajleři vážně pokousali dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRANDÝS NAD LABEM

Dva rotvajleři v pátek utekli z oploceného pozemku soukromé firmy v Brandýse nad Labem a napadli desetiletého chlapce. Dítě vážně pokousali a podle policie jen proto, že kolem nich projelo na kole. Neštěstí se však vůbec nemuselo stát. Stačilo, aby jeden ze zaměstnanců řádně zajistil vrátka.

Foto: Archiv MG Dance

Jakub Mazůch a Michaela Gatěková jsou mistry Evropy 2013 v salse a zároveň nejúspěšnější sportovci Moravskoslezského kraje za loňský rok.

Článek

"Psi na chlapce zaútočili, aniž si jich vůbec všímal, či je dokonce dráždil. Zvířata ho pokousala na noze, ruce a hýždích tak, že s vážnými zraněními skončil na jednotce intenzivní péče v jedné pražské nemocnici," informovala dnes policejní mluvčí z Prahy - východ Diana Bušková.

Od ještě tragičtějších následků jej zachránila jeho vlastní duchapřítomnost, kdy si i přes prožívanou hrůzu chránil hlavu.

Podle Buškové měl chlapec také štěstí, že zuřivý atak psů viděli hosté nedaleké restaurace, kteří okamžitě přiběhli na pomoc. "Odehnali rotvajlery a přivolali záchranku," podotkla mluvčí.

V nemocnici se hoch podrobil operaci a podle prvních odhadů nebude mít trvalé následky.

Stíhanému muži hrozí dva roky vězení

Policie již obvinila jednatřicetiletého zaměstnance, kterému psi utekli, z ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu až dvouleté vězení.

Psy budou zkoumat odborníci, kteří určí, co se s nimi stane dál, tedy zda budou utraceni, či nikoli.

Anketa

Měly by se zpřísnit tresty lidem, kteří vlastní neopatrností způsobí podobnou tragédii?
Ne, dosavadní trestní sazba je dostatečná
9,9 %
Ano, následky bývají příliš vážné
86,1 %
Nevím
4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1377 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám