Hlavní obsah

Dva Poláci zemřeli při nehodě u Zlatých Hor

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlaté Hory
Aktualizováno

Dvě oběti a jedno zranění si vyžádala v neděli večer dopravní nehoda na hraničním přechodu s Polskem u Zlatých Hor na Jesenicku. Vozidlo, v němž cestovali Poláci, tu narazilo do sloupu. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: Policie ČR

V autě zemřeli dva lidé

Článek

K nehodě došlo po 20. hodině na silnici č. 455. „Devatenáctiletý řidič osobního vozidla, jedoucí ve směru od Glucholaz, z prozatím přesně nezjištěných příčin nezvládl řízení a narazil do sloupu přístřešku bývalé celnice. Nehoda si bohužel vyžádala dva lidské životy, třetího cestujícího přepravili polští záchranáři k ošetření do nemocnice,“ sdělila Právu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Na Prachaticku zemřela při nehodě osobního vozu spolujezdkyně

Krimi

Profesionální hasiči z Jeseníku vyrazili k místu nehody krátce před 21. hodinou. O kolizi se dozvěděli prostřednictvím linky 112. Ještě dříve než oni, byli vyrozuměni polští záchranáři. Oznamovatel se totiž domníval, že nehoda se stala ještě na polské straně hranice.

„K místu tedy vyrazily profesionální a dobrovolné jednotky záchranářů z Polska. Ti ale na místě, kde mělo k nehodě dojít, nic nenašli, a tak pokračovali dál směrem na Českou republiku až dorazili k místu nehody,“ uvedl Hošák.

„První na místě zasahovaly polské záchranné složky, kterým vzápětí asistovaly naše. Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k tragické dopravní nehodě došlo, dokumentují jeseničtí kriminalisté,“ dodala Vybíhalová.

Hraniční přechod byl kvůli tragické nehodě dočasně uzavřen. K úplnému obnovení provozu došlo krátce po půlnoci. Při havárii vznikla škoda předběžně vyčíslená na 70 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám