Hlavní obsah

Dva nezvaní návštěvníci shodili na večírku ve Zlíně muže z terasy

Novinky, Natálie Lošková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Dva cizinci napadli podle policistů v pondělí kolem čtvrté hodiny ráno šestatřicetiletého muže, který pořádal ve svém zlínském domě večírek. Nezvaní hosté, devatenáctiletý a dvaatřicetiletý muž, se podle kriminalistů poprali s pořadatelem a poté ho strčili z terasy skoro čtyři metry vysoké. Napadený muž se nyní léčí s těžkými zraněními, útočníkům hrozí až 10 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Z neděle na pondělí pořádal cizinec žijící ve Zlíně večírek na rozloučenou, druhý den se totiž měl vrátit do své rodné země. Všichni hosté, cizinci ze stejné východní země, popíjeli alkohol až do rána. Oba muži se podle policistů dostali na večírek přes společné známé, nikdo z hostů je však příliš neznal. Když se kolem čtvrté ráno potkali při odchodu na vstupní terase domu s pořadatelem večírku, došlo nečekaně ke rvačce.

„Nejprve ho bili pěstmi do obličeje a poté ho úmyslně strčili z terasy, až poškozený přepadl přes zábradlí a z téměř čtyřmetrové výšky spadl na zem na udusanou hlínu. Do ležícího muže pak ještě několikrát kopli a z místa odjeli,“ uvedla v pátek mluvčí zlínské policie Lenka Javorková.

Zraněnému muži pomohly ženy, které bydlely ve stejném domě. Policisté se o napadení dozvěděli až druhý den, když spolubydlící přivolali zraněnému sanitku.

Muže odvezli do nemocnice, kde vyšetřili několik zlomenin, pohmožděnin i tržných ran na jeho těle. Případ převzali kriminalisté, kteří oba podezřelé muže zadrželi v úterý odpoledne na ubytovně poblíž Zlína. „Cizince jsme obvinili ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví, za který jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Nyní jsou ve vazební věznici,“ dodala Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám