Hlavní obsah

Dva muži lezli na 35metrový komín v Dobřichovicích a spadli. Oba jsou po smrti

– Dobřichovice • Aktualizováno

Dva muži se v pátek večer zřítili ze 35 metrů vysokého komína bývalé mramorové továrny v Dobřichovicích na Praze západ. Jeden z mužů zemřel na místě, druhého ve vážném stavu transportovali záchranáři do nemocnice vrtulníkem, kde později těžkým zraněním podlehl.

BEZ KOMENTÁŘE: Z komínu v Dobřichovicích spadli dva mužiVideo: Novinky

 
Článek

Záchranáři společně s hasiči a policisty vyjížděli do areálu bývalé továrny na zpracování mramoru v Bezručově ulici v Dobřichovicích v pátek po 23. hodině.

„U pádu dvou lidí z továrního komína zasahovaly dvě posádky ZZS Trans Hospitalu PLUS a vrtulník leteckých záchranářů z Prahy. Sedmadvacetiletý muž utrpěl při pádu zranění neslučitelná se životem a lékař u něj mohl již pouze konstatovat smrt. Druhý muž, jehož totožnost jsme v době zásahu neznali, utrpěl vážná poranění. Po připojení na umělou plicní ventilaci a po poskytnutí intenzivní lékařské péče byl za asistence hasičů přepraven k vrtulníku a poté letecky transportován do motolské nemocnice," řekl Novinkám šéf řevnických záchranářů Bořek Bulíček.

V Praze vypadl 15letý chlapec z 19. patra paneláku

Krimi

Jak v sobotu dopoledne uvedla pro ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová, druhý muž v nemocnici později svým zraněním rovněž podlehl.

Případem se začali zabývat přivolaní kriminalisté. Podle lidí, se kterými na místě hovořil reportér Novinek, měla na komín vylézt skupinka mladších lidí. Dva muži pak měli z plošiny zamířit až k vrcholu komínu, odkud ale podle informací z místa spadli.

Areál bývalé továrny na zpracování mramoru je hlídaný vrátným. V oplocení okolo areálu je ale velká řada děr, kterými se podle místních dovnitř často dostávají zejména mladí lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám