Hlavní obsah

Dva muže ve Zlínském kraji zavalily stromy, skončili v nemocnici

Vsetínsko

Dva muže v sobotu ve Zlínském kraji při práci v lese zavalily stromy. K prvnímu případu vyjížděli hasiči a záchranáři do Hřivínova Újezda na Zlínsku, ke druhému do Dolní Bečvy na Vsetínsku. Oba muži utrpěli zranění, se kterým skončili v nemocnici, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V lese u Hřivínova Újezda spadly na muže dva stromy. Zraněného našel kolemjdoucí, který přivolal pomoc. „Muž se nacházel ve špatně dostupném terénu, kam se nedostali hasiči s cisternou. Proto na místo vyrazili s terénním vozidlem. Hasiči muži poskytli předlékařskou pomoc a poté ho předali do péče zdravotnické záchranné službě," uvedla mluvčí.

Aby se podle ní záchranáři k muži dostali, museli kolem něj odřezat klestí a stromy. „Některé stromy byly již mužem pokácené, ale nespadly na zem. Proto místní hasiči stromy bezpečně pořezali, aby nekontrolovaně nespadly na zem," řekla Javoříková.

Při lesních pracích spadl strom na muže i v lese u Dolní Bečvy. „Z místa nehody hasiči muže přenesli k sanitnímu vozu," uvedla mluvčí. Lékař následně na místo neštěstí povolal vrtulník, který zraněného transportoval do nemocnice v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám