Hlavní obsah

Dva mrtví u auta na odlehlém místě. Policie vyšetřuje vraždu v Horním Slavkově

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Slavkov
Aktualizováno

Případ dvojnásobné vraždy v Horním Slavkově na Sokolovsku, která se stala v sobotu 16. ledna ve večerních hodinách, vyšetřují kriminalisté karlovarského krajského ředitelství policie. Kromě toho řeší i pokus vraždy, který se stal již o den dříve v Sokolově.

Vyšetřování vraždy v Horním Slavkově na SokolovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Na odlehlém místě policisté u osobního automobilu nalezli dvě osoby bez známek života,“ uvedl k případu dvojnásobné vraždy v Horním Slavkově mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

„Provedeným ohledáním za přítomnosti soudního lékaře bylo zjištěno, že obě osoby zemřely násilnou smrtí. Několik desítek metrů od vozidla byl zadržen podezřelý šedesátiletý muž,“ pokračoval mluvčí s tím, že kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

Podle informací Práva vraždu ohlásil na tísňovou linku sám zadržený šedesátiletý muž. Zavražděnými měli být jeho šestatřicetiletá partnerka a její jednačtyřicetiletý milenec. Jejich těla byla nalezena v lese směrem na osadu Bošířany.

Pokus o vraždu v SokolověVideo: Policie ČR

Policie vyšetřuje také pokus o vraždu, k němuž došlo v pátek 15. ledna v Sokolově. Dvojice mužů ve věku 62 a 63 let nejprve popíjela v bytové jednotce panelového domu v Sokolově alkoholické nápoje.

„Ve večerních hodinách měl starší z této dvojice, který byl v Sokolově na návštěvě, začít dvěma kuchyňskými noži ohrožovat dvaašedesátiletého muže. Po chvíli měl obviněný na muže zaútočit a noži, které držel v rukách, ho bodnout do horní části těla,“ popisoval Kopřiva s tím, že tímto útokem mu způsobil vážná zranění, která si vyžádala okamžitý převoz a hospitalizaci v nemocnici.

Zadržený senior z Mostecka měl v krvi 2,4 promile alkoholu. Obviněn byl ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu.

„Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si tak obviněný počká v policejní cele,“ uzavřel policejní mluvčí, podle kterého v případě prokázání viny hrozí třiašedesátiletému muži trest odnětí svobody až na osmnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám