Hlavní obsah

Ďuričkovi se narodila pátá dcera, zatím ji ale neviděl

– PRAHA
Právo, Radim Vaculík

Hoteliér Bohumír Ďuričko (55), který je od října kvůli vraždě Václava Kočky mladšího (40) v pankrácké vazební věznici, dostal k Vánocům mimořádný dárek. Jen dva dny před Štědrým dnem mu jeho přítelkyně Lucie Staňková porodila v Praze zdravou dceru.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici ukazuje ultrazvukový snímek své dcery.

Článek

 Je to první společný potomek obou partnerů, ale v pořadí již páté Ďuričkovo dítě, a stejně jako předtím zase dcera. Informace Práva potvrdila sama Staňková.

„Ano, je to pravda, 22. prosince jsem porodila holčičku. Já i dítě jsme v pořádku. Více to ale nebudu s ohledem na naši bezpečnost komentovat,“ řekla ve čtvrtek Právu Staňková, která kvůli ochraně své rodiny nesdělila ani jméno své dcery, ani místo porodu. Pouze prozradila, že hrdý otec svého dalšího potomka ještě neviděl. „Nebyla jsem za Bohumírem i kvůli blížícímu se porodu už více než měsíc. A dceru jsem mu teď ještě ukázat nemohla,“ dodala Staňková.

Lucie Staňkováfoto: Právo/Milan Malíček

Ďuričko skončil v poutech 9. října krátce po incidentu v pražském baru Monarch, kde třemi ranami z legálně držené pistole zastřelil po hádce podnikatele Václava Kočku mladšího. Soud jej poslal o tři dny později do vyšetřovací vazby, kde obviněný z vraždy prožil Vánoce i příchod nového roku.

Ďuričko se sice snažil dostat z vazby stížností či na kauci tří miliónů korun, nebo také požadoval kvůli možné podjatosti změnu soudce, který o jeho setrvání za mřížemi rozhodoval, ale zatím ani jednou neuspěl. Za vraždu Kočky mu hrozí deset až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám