Hlavní obsah

Důchodce polévá v Budějovicích psy zkvašenými lidskými výkaly

Právo, Pavel Orholz
České Budějovice

Nepochopitelným způsobem se mstí štěkajícím psům před obchodním domem na českobudějovickém sídlišti Máj 72letý důchodce. Přistoupí k nim a polije je zkvašenými, pravděpodobně lidskými, výkaly. Pejskaři už napočítali desítky takových případů. Museli psy nechat vykoupat, ostříhat a někteří z nich utrpěli i zranění.

Výtržník vylil na psa lidské výkalyVideo: Pro Novinky Petr Bašta

 
Článek

„Uvázali jsme našeho jorkšíra Luckyho v pondělí ke košíkům před prodejnou a když jsme se vrátili, byl celý zalitý výkaly. Nesnesitelně zapáchal a celý se třásl. Utrpěl šok a navíc jsme s ním po vykoupání a ostříhání museli k veterináři, protože měl poraněné oko. Veškeré náklady vyšly přes tisíc korun,“ popsal Právu svou zkušenost Petr Bašta. Dále upozornil, že mu to však nedalo a přemýšlel, kdo mohl psa exkrementy polít. Proto se na místo ještě ten den vydal a tentokrát uvázal psa ke kolostavu.

„Vzal jsem si sebou i kameru a čekal, co se bude dít,“ podotkl Bašta. Podařil se mu udělat záběr, na kterém je patrné, že ke psovi přichází starší muž, lije na něj výkaly ze zavařovací sklenice a zase odchází. Přestože do záběru vjela žena s kočárkem, je poměrně průkazný a Bašta jej poskytl Novinkám.

Mstí se psům za jejich štěkání

„Muže jsme na místě zadrželi a zavolali policisty. Měl u sebe tašku, ve které byla ještě pet láhev a injekční stříkačka s exkrementy. Naprosto samozřejmě se hájil tím, že ho štěkající psi ruší, protože bydlí v domě nedaleko prodejny,“ konstatoval Bašta. Jeho příběh potvrdila i mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá. „Celý případ jsme v pondělí zadokumentovali a pravděpodobně jej postoupíme českobudějovickému magistrátu, kde bude řešený jako přestupek,“ konstatovala Tupá.

Důchodce, který psy polévá, však na zvonění u dveří v tomto týdnu nereagoval. Pejskaři se obávají, že by mohl své zlomyslné kousky zopakovat a dokonce se mstít psům ještě brutálnějším způsobem.

„Myslím, že by měl podstoupit psychiatrické vyšetření, protože nemůže být v pořádku. Rozhodně by to neměla vyřešit pětistovka pokuty,“ je přesvědčený Bašta. Další chovatelka ze sídliště Kristýna Bidařová upozornila, že muž takto útočí na psy už měsíce. „Podobné případy jsme zaznamenali už v listopadu,“ zdůraznila Bidařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám