Hlavní obsah

Drogy posílal do vězení zašité v románu

Právo, pko
BRNO

V úterý se pracovníkům vězeňské služby podařilo ve vazební věznici v Brně zadržet podezřelou zásilku. Při kontrole pošty totiž speciálně vycvičený pes označil jeden z balíčků. Pracovníci věznice ho otevřeli v přítomnosti adresáta a nalezli v něm knihu, ve které byla uschována droga.

Článek

Při důkladné kontrole byly v hřbetu románu Miloslava Bonaventury nazvaného „Pana Maria a skoba ve zdi“ nalezeny čtyři pytlíčky napěchované neznámou zelenou, silně aromatickou látkou. Zásilka putovala k provedení odborné expertizy. Její výsledky ještě nejsou k dispozici, ale zřejmě půjde o marihuanu.

Vězeňská služba usiluje všemi možnými dostupnými prostředky o zamezení cest průniku psychotropních látek do vězeňských zařízení. Jednou z možností je právě činnost psovodů-specialistů se speciálně vycvičenými psy.

„Od počátku roku 2008 se jedná o již pátý pokus pašování drog do Vazební věznice Brno, například 14. ledna se pokusil odsouzený muž při nástupu do vězení ukrýt drogy ve svém šamponu,“ dodala mluvčí věznice Soňa Haluzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám