Hlavní obsah

Dramatický víkend v Beskydech

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BESKYDY

Velmi perný víkend prožili členové Horské služby v Beskydech. Tolik vážných úrazů prý dlouho nepamatují. "Jenom v sobotu jsme ošetřovali 24 úrazů z toho 14 těžkých," uvedl v pondělí jeden z jejích členů.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

Podmínky pro lyžování byly sice ideální, ale sjezdaři nedávali pozor. Na sjezdovkách se tísnilo hodně lidí. "K řadě úrazů došlo při srážkách lyžařů," popsal záchanář.

Horská služba musela také pátrat po jednom muži, který zabloudil na Lysé hoře. "Odpojil se od skupinky mladých lidí a vyrazil špatným směrem. Pátraní po něm bylo naštěstí úspěšné. Náš záchranář ho přivedl zpátky," vylíčil.

Sto čtyřicet lidí museli sundat záchranáři a hasiči v neděli dopoledne ze sedačkové lanovky v lyžařském středisku Ramzová v Jeseníkách. "Lanovka se porouchala. Proto museli hasiči všechny lidi sundat," řekl Právu operační důstojník severomoravské policie. Celá záchranná akce se obešla bez zranění. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám