Hlavní obsah

Domluvil se s lupiči na přepadení, hrozí mu pět let vězení

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Řidič zásilkové služby tvrdil, že ho loni ve Zlíně přepadli a obrali o tržbu lupiči, podle policistů však byla celá akce fingovaná. Šestadvacetiletého muže obvinili ze zpronevěry spáchané ve spolupachatelství a hrozí mu až pět let vězení. Informovala o tom v úterý policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bylo to v listopadu loňského roku, kdy nyní již obviněný muž rozvážel zásilky pro přepravní společnost. Na jeho poslední zastávce ve Zlíně ho údajně přepadli cizí muži. Zaútočili na něj zezadu, udeřili ho do hlavy a ledvin, z ledvinky mu odcizili celodenní tržbu a utekli.

Přepadený byl tehdy po incidentu ošetřen s lehkými zraněními v nemocnici.

Kriminalisté začali případ vyšeřovat jako loupež, postupem času však zjistili, že celá událost se odehrála zřejmě jinak, než jak ji řidič líčil. „On sám se na potkání chlubil tím, že vozí při své práci u sebe dost peněz. To neušlo zřejmě zkušeným zlodějům, kteří ho oslovili s tím, že ho přepadnou, okradou o tržbu a jemu za způsobenou újmu nechají dvacet tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Dostal 20 tisíc, další dva 340 tisíc

V předem domluvený den tak zloději čekali na řidiče ve Zlíně, kde byla poslední zastávka a vykládka balíků. Řidič si dal nejprve stranou svůj podíl dvacet tisíc a o zbytek se nechal okrást jedním z lupičů.

„Na šestadvacetiletého muže je za rok 2016 vedeno celkem šest exekucí v celkové výši více než dva milióny korun. Ke svému jednání se nakonec přiznal. Dva kumpány, kteří si přišli na 340 tisíc korun, kriminalisté stále prověřují,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám