Hlavní obsah

Domíchávač havaroval a shořel, beton zaplavil potok

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebory

Nákladní automobil převážející beton havaroval v sobotu ráno na silnici I/11 v Třinci-Neborech. Po nehodě se auto také vzňalo. Podle hasičů se při nehodě zranily dvě osoby, došlo také k úniku převáženého betonu a provozních kapalin z automobilu.

Foto: Foto HZS Moravskoslezského kraje

Nákladní automobil převážející beton havaroval v sobotu ráno.

Článek

K nehodě došlo krátce po 6. hodině. Hasiči po příjezdu na místo události už viděli auto v plamenech. „Dva členové posádky vozidla naštěstí stačili před požárem z auta vysednout, byli však zraněni a do své péče je převzali záchranáři,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

Foto: Foto HZS Moravskoslezského kraje

Po nehodě se auto také vzňalo.

Na místo nehody museli hasiči přivolat i protichemický automobil, neboť z nákladního prostoru vytekl převážený beton a provozní kapaliny do místního potoka. „Na zasypání uniklých provozních kapalin použili hasiči speciální nasákavý sorbent a tím zabránili dalšímu znečištění potůčku naftou. Po uhašení požáru byla zbylá nafta z nádrže vozidla přečerpána,“ dodal s tím, že hasiči také museli odstranit poškozená svodidla u silnice v délce asi 30 metrů. Vyproštění nákladního auta zajistil jeho majitel.

„Škoda, kterou způsobil požár, byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun. Hasiči dostali požár pod kontrolu těsně po jejich příjezdu, úplně zlikvidován byl za dalších asi 10 minut,“ informoval Holub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám