Hlavní obsah

Do stojícího kamiónu najel vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Osobní vlak najel ve středu večer do kamiónu, který zůstal stát na železničním přejezdu ve Valašském Meziříčí - Podlesí na Vsetínsku. Při srážce nebyl nikdo zraněn. Škoda na poškozeném vlaku, tahači i nákladu se ale vyšplhala na pět miliónů korun.

Foto: KV Arena

Primátor města Werner Hauptmann.

Článek

Podle severomoravské policejní mluvčí Dagmar Bednarčíkové vjel 29letý řidič tahače s návěsem na přejezd krátce před 20. hodinou ve chvíli, kdy výstražná světla nesvítila. Z dosud neznámých příčin ale zůstal stát přímo na kolejích. Shodou okolností se již blížil vlak, jedoucí na trase Hranice na Moravě a Žilina.

Auto zřejmě mělo poruchu

"Pravděpodobnou příčinou srážky byla porucha," uvedl její vsetínský kolega František Hauk. Policie proto k vyšetřování přizvala i soudního znalce, který má tuto domněnku potvrdit. "Následky střetu zmírnil strojvůdce, který překážku na kolejích včas zpozoroval a spustil rychlobrzdu," řekl mluvčí valašskomeziříčské radnice Josef Beneš. Provoz na trati byl přerušen na tři hodiny, automobilovou dopravu policie odklonila. Na místě zasahovali policisté a hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám