Hlavní obsah

Do Prahy se vrátili skořápkáři. Turisty okrádali na Karlově mostě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do raných devadesátých let se mohli v minulých týdnech vrátit turisté na Karlově mostě v Praze. Sedmičlenný gang tam provozoval hru zvanou skořápky. Nejprve nalákal hráče a pak je důmyslným systémem okrádal. Policie členy gangu zadržela a hlavní organizátor skončil ve vazbě.

Do Prahy se vrátli Skořápkáři. Turisty okrádali přímo na Karlově mostě Video: aktu.cz, Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté z takzvaného kapsatýmu si hráčů na nejnavštěvovanější pražské památce všimli před několika týdny a začali je sledovat, aby zjistili, kolik lidí je do hry zapojeno.

„Jak se pak ukázalo, jednalo se o šest mužů a jednu ženu, kteří měli jasně rozdělené role. Jeden z nich hru přímo provozoval a ostatní dělali, že jsou hráči a vyhrávají nemalé částky,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

To nalákalo případné oběti, které se přidaly do hry, avšak nic nevyhrály. Poslední členové gangu hlídali, aby je nepřistihli policisté.

„Právě to, že osoby měly jasně rozdělené úkoly a byly organizované, mělo vliv na následnou právní kvalifikaci případu. Konkrétně se tedy jedná o trestný čin provozování nepoctivých her a sázek,“ vysvětlil Daněk.

Podle něj hrozí cizincům a jedné Češce až osmileté vězení. Hlavní organizátor skončil ve vazbě.

Hra skořápky spočívá v sázení na určení polohy jednoho ze tří míchaných předmětů, například kelímku, pod kterým se mohou skrývat peníze či cokoliv jiného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám