Hlavní obsah

Divoká honička na D5: Němce střelba nezastavila, pomohl až zátaras

Plzeň

Divokou honičku na dálnici D5 mají za sebou plzeňští policisté. Německý řidič, který ujel bez placení od čerpací stanice, nereagoval ani na střelbu. Zastavil ho až zátaras z aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se snažil ujet policistůmVideo: Policie ČR

 
Článek

Jednadvacetiletý řidič Opelu Corsa natankoval v úterý odpoledne u čerpací stanice na dálnici u obce Rudná palivo za přibližně 1300 korun, načež odjel bez zaplacení. Obsluha pumpy ihned zalarmovala policii a auto se vydala pronásledovat dálniční hlídka.

Piráta však výzvy k zastavení nezajímaly a ujížděl dál směrem na Rozvadov. V tunelu Valík objel auta odstavným pruhem a pokračoval až k prvnímu zátarasu z aut.

„Řidič na výzvy nereagoval a přitom jel na policistu, který proti němu použil donucovací prostředek hrozbu namířenou střelnou zbraní a následně varovný výstřel. Řidič však na to nereagoval, a proto byl policista donucen uskočit na kamenný násep, aby nedošlo ke střetu,“ popsal mluvčí policie Jan Koželuh.

O něco dál vytvořila další hlídka jiný zátaras přes celou šířku silnice, to už agresivní cizinec zastavil. Dechová zkouška i test na drogy byly negativní. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

„Kriminalisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení a případem se dále zabývají,“ uzavřel Koželuh.

Reklama

Výběr článků

Načítám