Hlavní obsah

Divoká honička Českým Krumlovem: Audi smetlo dvě auta, jedno se převrátilo na střechu

– Český Krumlov • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, kal

Nehodou skončila ve středu v Českém Krumlově honička auta, jehož řidič odmítal zastavit policejní hlídce. Při ujíždění muž za volantem audi naboural do dvou aut, z nichž jedno se převrátilo na střechu. Lehké zranění utrpěla řidička jednoho z aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící řidič naboural dvě autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si kolem poledne v Krumlově všimli auta, jehož řidiče dobře znali a věděli, že nemá platný řidičský průkaz. Když ho chtěli zastavit u Porákova mostu, začal ujíždět rychlostí až 100 km/h. Přitom ohrožoval nejen řidiče ostatních vozidel, ale i kolemjdoucí chodce.

„V Novém Spolí při předjíždění vozidla značky Fiat nezvládl řízení a střetl se s předjížděným vozidlem a s protijedoucím osobním vozidlem značky Suzuki. Nehoda si vyžádala jedno lehké zranění mladé řidičky v suzuki,“ informovala mluvčí policie Lenka Pokorná.

Foto: Policie ČR

Auto, ve kterém muž ujížděl.

Dechové zkoušky u řidičů byly negativní. Třiačtyřicetiletý šofér audi se však odmítl podrobit testu na drogy. Policisté proto se psem na vyhledávaní drog prohledávali auto. Omamné látky sice nenašli, ale řidič měl v autě „nádobíčko“ na jejich užívání. Podle informací Práva muž zřejmě drogy užívá.

Řidič měl v minulosti vysloven zákaz řízení. I přesto ale neustále usedal za volant. Za maření úředního rozhodnutí skončil ve vězení. Před více než rokem byl propuštěn, ale stále mu platil zákaz řízení. „Když mu skončil, měl požádat o obnovení řidičského oprávnění, to ale neučinil, takže se stal neřidičem,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová s tím, že muž se tím dopouští přestupku, protože nemá soudně vyslovený zákaz řízení. Za přestupek mu hrozí pokuta do výše padesáti tisíc korun.

Policisté ale na případu stále pracují. Pokud by se totiž ozvalo minimálně sedm svědků, které řidič svou bezhlavou jízdou ohrožoval, mohlo by se jednat o trestný čin úmyslného obecného ohrožení. A za to by mu u soudu hrozilo až osm let za mřížemi. Policisté proto hledají svědky pronásledování i řidiče, které agresivní šofér ohrozil.

Foto: Policie ČR

Ujíždějící řidič naboural dvě auta.

„Vzhledem ke skutečnosti, že muž neustále řídí vozidlo bez platného řidičského průkazu a již v minulosti opakovaně před policisty ujížděl a svou bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu, žádají dopravní policisté každého, kdo byl rychle jedoucím vozidlem ohrožen, aby se se svým svědectvím přihlásil na telefonní lince 974 232 250 či prostřednictvím linky 158,“ požádala Pokorná.

Reklama

Výběr článků

Načítám