Hlavní obsah

Dívka se přiznala k vraždě novorozence, hrozí jí výjimečný trest

Právo, Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Dvacetiletá žena, která podle policie odložila o víkendu na kontejner v Litoměřicích novorozenou holčičku, se kriminalistům přiznala. Důvody nebyla schopná říci. Policisté ženu již obvinili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policisté podali návrh na uvalení vazby na dívku.

Článek

„Policisté zahájili vyšetřování a v pondělí obvinili z trestného činu vraždy 20letou matku dítěte z Litoměřic. Zároveň byl podán návrh na uvalení vazby,“ řekla v úterý mluvčí policie Šárka Poláčková.

Soudní lékař určil jako příčinu smrti holčičky neposkytnutí základní poporodní péče, dítě se narodilo životaschopné. „Obviněná žena se k činu přiznala, důvody nebyla schopná zcela objasnit,“ doplnila Poláčková.

V případě, že soud uzná její vinu, hrozí jí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Mrtvé novorozeně objevila v sobotu odpoledne svědkyně ležet na popelnici ve Stránského ulici na sídlišti Cihelna, které se nachází na okraji města. Žena musela dítě porodit chvíli před tím, než ho odložila, neboť tělíčko mělo ještě pupeční šňůru. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Na kontejneru leželo mrtvé novorozeně

Mrtvé novorozeně našla v sobotu odpoledne žena v Litoměřicích. Tělíčko leželo na kontejneru na odpadky se Stránského ulici na okraji města.

Výběr článků

Načítám