Hlavní obsah

Devadesátiletá seniorka ukrývala v ložnici 200 tisíc, podvodník je ukradl

Právo, mhr
Přerov

O životní úspory a dva zlaté prsteny připravil devadesátiletou seniorku z Kojetína na Přerovsku podvodník, který se vloudil do jejího bytu pod záminkou, že jí přišel předat peníze. Důchodkyně měla v ložnici 200 tisíc korun. Případ se stal minulý pátek, policie o něm informovala v úterý.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Podvodník kontaktoval ženu odpoledne na jedné z kojetínských ulic. „Oslovil ji jejím jménem a řekl jí, že jde za ní kvůli jejímu zdravotnímu stavu. S ženou pak šel do místa bydliště,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V kuchyni bytu podle ní muž ženě tvrdil, že jí chce předat nějaké peníze a smlouvy, ale neměl přesně stanovenou částku a potřeboval rozměnit a vrátit peníze. Žena mu sdělila, že má pouze 300 korun a nějaké drobné mince.

„Na to jí neznámý odpověděl, že potřebuje víc, a že jí tedy navštíví později, a z bytu odešel. Po jeho odchodu seniorka zjistila, že jí chybí dva zlaté prsteny, které měla položené na kuchyňské lince v misce. Jeden prsten byl starý sto let a druhý o polovinu méně. Škoda byla odhadnuta na 10 000 korun,“ uvedla mluvčí.

Policisté se podle ní případem začali ihned zabývat. „Následující den seniorka zjistila, že jí z bytu nezmizely pouze prsteny, ale také finanční hotovost 200 000 korun, kterou měla uschovanou v ložnici,“ dodala Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám