Hlavní obsah

Desítky záchranářů, psovodi, vrtulník i dron. Turistu v Krkonoších našli nakonec mrtvého

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Šestašedesátiletý turista zemřel o víkendu na úbočí Černé hory v Krkonoších. Muže hledala od sobotního dopoledne do nedělního večera skoro stovka záchranářů a policistů.

Foto: Horská služba

Pátrací akce v Krkonoších

Článek

Turista vyrazil společně s manželkou v sobotu z Janských Lázní na napohled nijak náročnou procházku po černohorském hřebenu. Dvojice v pořádku dorazila na vrchol Černé hory. Cestou zpět se cesty manželů kousek od vrcholového vysílače rozdělily. Muž odmítl volit zacházku po turistickém chodníku a raději šel vlastní trasou neznámým horským terénem.

„Manželka partnera dole marně čekala a nakonec volala na tísňovou linku 158,“ doplnil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Čtrnáctiletý cyklista vrazil v plné rychlosti do svodidel v Jeseníkách

Krimi

Telefonát spustil rozsáhlou pátrací akci. Záchranářům ze vzduchu pomáhaly vrtulníky a drony. „Lokalizace mobilu kvůli kolísavému signálu příliš nepomohla,“ podotkl Vincenc. Dole na zemi jistila zásah sedmdesátky záchranářů a policistů jedenáctka hasičských a policejních psovodů se psy. Akce v členitém horském terénu trvala skoro čtyřiadvacet hodin.

„Pohřešovaného muže bez známek života se podařilo nalézt v lese mimo turistickou trasu v neděli okolo šesté hodiny večer. Příčinu smrti určí pitva. Předem ale lze vyloučit cizí zavinění,“ přiblížil Vincenc s varováním turistům, kteří na horách leckdy přeceňují vlastní fyzickou kondici.

„Určitě šlo v letošním létě o nejrozsáhlejší pátrací akci,“ podotkl náčelník krkonošské Horské služby Pavel Jirsa.

Na Klínovci se zranil německý biker, z terénu ho dostali na „rakouském vozíku”

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám