Hlavní obsah

Desítky policistů hledaly mladou sebevražednici Denisu. Místo ní našli Marii s rumem

– České Budějovice

Desítky policistů a záchranářů z několika krajů hledaly ve středu mladou sebevražednici Denisu. Její úmysl zabít se oznámil policistům muž, který s ní komunikoval na sociální síti. Policisté nakonec našli 60letou Marii, která se policistům s flaškou rumu vysmála.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Neznámý muž se přes tísňovou linku obrátil na záchranáře v Plzni s tím, že na sociální síti zjistil, že mladá žena jménem Denisa chce na samotě u Mikulova spáchat sebevraždu. Začal si s ní psát, kde přesně se nachází, mu ale nechtěla říct.

Měl živý sen a k nehodě na Benešovsku svolal záchranné složky. Vyvázl bez trestu

Krimi

Policisté ji následně lokalizovali na Jindřichohradecku a do pátrání zapojili systémy umožňující sledovat polohu přes mobilní telefony. Následně odhalili adresu ženy i to, že původní majitel mobilu je už po smrti.

„Virtuální Denisa byla ve skutečnosti šedesátiletá ‚Mařena‘ s flaškou rumu v sobě a vše jí přišlo velmi vtipné. Nikomu dalšímu však ne,” komentoval akci mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. „Do této akce bylo úplně zbytečně zapojeno napříč republikou několik desítek policistů i záchranářů,“ uvedl.

Kamarád zemřel a je tu další mrtvý, volal opilec od vymyšlené nehody. Hrozí mu vězení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám