Hlavní obsah

Další tragická nehoda autobusu s dětmi. Srážku s náklaďákem na Mělnicku nepřežila učitelka

– Slaný • Aktualizováno
Novinky, kub

Záchranáři zasahují ve čtvrtek odpoledne u tragické nehody autobusu s dětmi a nákladního auta, ke které došlo na silnici mezi Slaným a Novou Vsí na pomezí okresů Praha-východ a Mělník. Srážku nepřežila učitelka, vážně zraněného řidiče autobusu přepravili zdravotníci do nemocnice. Lehce zraněno je devět dětí a druhá učitelka.

Nehoda autobusu s dětmi a náklaďáku na MělnickuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky, Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala nedaleko Nové Vsi u kruhového objezdu, odkud se sjíždí na dálnici D8. Podle policie autobus narazil zezadu do nákladního auta.

„Mohu potvrdit, že došlo k nehodě autobusu a nákladního auta. Jeden člověk zůstal zaklíněný,” sdělil mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Rozhovor s mluvčím hasičů o nehodě autobusu s dětmi a náklaďákuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Mluvčí záchranky Petra Effenbergerová Novinkám sdělila, že jeden člověk utrpěl při nehodě zranění neslučitelná se životem.

Foto: Aktu.cz

Zaklíněného řidiče museli hasiči vyprostit

Nehoda byla na tísňovou linku ohlášena s pravděpodobně větším množstvím zraněných. Policie a záchranka později upřesnily bilanci na celkem 11 zraněných - devět dětí a druhá učitelka se zranily lehce, vážně zraněného řidiče autobusu přepravili zdravotníci do nemocnice.

Autobusu se u Břeclavi srazil s dodávkou převážející bazén. Šest zraněných

Krimi

Podle informací Novinek srážku nepřežila učitelka dětí, které byly na školním výletě do Lidic. O případném zranění šoféra náklaďáku policie neinformovala.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ke srážce došlo u obce Nová Ves

„Příčinu a další okolnosti nehody policisté vyšetřují,” řekla ČTK policejní mluvčí Markéta Johnová. Silnice I/16 zůstala zhruba šest hodin v úseku mezi kilometry 31 a 41 zavřená v obou směrech, provoz v místě byl obnoven po osmé večer.

Slovensko bude držet za oběti tragické nehody u Nitry státní smutek

Evropa

Jedná se v krátké době už o třetí zprávu o dopravní nehodě autobusu. Slovenskem ve středu otřásla informace o havárii autobusu se středoškoláky u Nitry, kterou nepřežilo 12 lidí.

Ve čtvrtek ráno se zranilo šest lidí při srážce autobusu, dodávky a osobního auta u Břeclavi.

Reklama

Výběr článků

Načítám