Hlavní obsah

Dálnice D10 byla kvůli hromadné nehodě uzavřena

– Stará Boleslav • Aktualizováno

Dálnice D10 byla u Staré Boleslavi na 15. kilometru ve směru na Prahu v pondělí ráno více než dvě hodiny uzavřena kvůli nehodě několika aut.

Foto: Novinky

Kolony u místa nehody.

Článek

Čtyři lidé jsou zranění, řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. „Předběžně se jedná o středně těžká poranění,” uvedla.

Nehoda se stala po 7:00. „Došlo k dopravní nehodě čtyř osobních vozidel. Dálnice byla do 9:30 hodin zcela uzavřená, poté byl provoz obnoven pravým jízdním pruhem,” uvedla mluvčí policie Lucie Nováková.

Dechové zkoušky byly negativní.

Nehody na D5

Problémy byly v pondělí také na dálnici D5, kde dopravu zkomplikovalo několik nehod, nikdo při nich nebyl zraněn. Provoz na dálnici je omezen a ve směru na Prahu se ráno vytvořily mnohakilometrové kolony.

Kolem 7:00 se na dálnici v úseku mezi Žebrákem a Berounem staly tři nehody. „Příčinu a okolnosti nehod budou zjišťovat dálniční policisté,“ uvedla mluvčí Marcela Pučelíková.

V jednom případě šlo o havárii dvou osobních vozů a dodávky, při další nehodě osobní automobil dostal smyk a vyjel na krajnici. Kvůli vyproštění vozidla bylo třeba dálnici krátkodobě uzavřít. Ve třetím případě narazilo auto do středových svodidel, dálnice zůstala průjezdná, ale s omezením.

Reklama

Výběr článků

Načítám