Hlavní obsah

Dálnice D1 kolabuje kvůli výstavbě mýta

Novinky, pno
BRNO

Řidiči využívající v úterý hlavní dopravní tepnu naší země se musí obrnit velkou trpělivostí. Kvůli výstavbě mýtných bran na dálnici D1 je totiž provoz v obou směrech výrazně omezen. V úterý dopoledne byla nejhorší situace kolem 185. kilometru v obou směrech, kde rozsáhlé zúžení způsobuje dlouhé kolony.

Článek

"Komplikace jsou na 185. kilometru v obou směrech. Ve směru na Prahu provoz stojí téměř od Brna, v opačném směru je kolona asi šestikilometrová. Důvodem je příliš velké zúžení. Při provozu během všedního dne pak jeden pruh naprosto nedostačuje a tvoří se kolony," uvedl pro Novinky pracovník Centra dopravních informací.

Ve tvořících se kolonách se stala řada malých dopravních nehod, které také komplikují dopravu. Provoz je v zúžení veden pouze levým jízdním pruhem. Omezení by mělo trvat nejméně do třinácté hodiny. Policisté doporučují zvýšenou opatrnost.

Podobné komplikace čekají na řidiče pravděpodobně i odpoledne. Kolem třetí by mělo dojít ze stejného důvodu ke zúžení provozu na 233. kilometru.

Reklama

Související články

Kapsch testuje elektronické mýtné ve Zlíně

Zavedení mýta na tuzemské dálnice se kvapem blíží. Pokud se vše podaří stihnout, budou od začátku roku na zhruba 950 kilometrech zpoplatňována všechna vozidla...

Výběr článků

Načítám