Hlavní obsah

Dal si pervitin a marihuanu. Pak zdrogovaný jezdil s dítětem v autě po městě

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínsko

Hned několikrát zastavili v poslední době policisté v Otrokovicích 36letého muže ze Zlínska, který řídil pod vlivem drog. V posledním případě měl navíc muž v autě šestileté dítě.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Je to naprosto nepoučitelný uživatel drog, který pod jejich vlivem bez váhání usedá za volant svého vozidla, přestože byl za podobné jednání už třikrát soudně trestaný,“ přiblížila historii muže z Otrokovic policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté zastavili recidivistu v Otrokovicích během posledního měsíce opakovaně – poprvé začátkem dubna těsně před půlnocí, podruhé po dvanácti dnech krátce po poledni a potřetí na konci dubna krátce po osmé hodině večer na Štěrkovišti.

Nezapíral

„Ve všech případech byl u muže test zaměřený na požití alkoholu negativní, ale protože měl silně zarudlé oči, byl roztěkaný, zmatený a měl zpomalené reakce, policisté tušili, odkud vítr vane,“ poznamenala mluvčí s tím, že test na přítomnost omamných a psychotropních látek vyšel ve všech třech případech pozitivně, a to na amfetaminy a cannabis.

Řidič nezapíral a přiznal požití pervitinu i marihuany. „Zarážející však v posledním případě bylo, že na zadním sedadle jeho vozidla seděl šestiletý kluk. Policisté dítě předali jeho matce, muži ve všech případech zakázali další jízdu a převezli ho k lékařskému vyšetření, které určí, jaké množství drog kolovalo v jeho organismu,“ přiblížila Kozumplíková.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí nenapravitelnému řidiči maximálně roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám