Hlavní obsah

Cyklistu srazilo auto, vyprostit ho museli hasiči

Právo, hon
Hlučín

Ve velmi vážném stavu skončil v nemocnici pětapadesátiletý cyklista, kterého ve čtvrtek v Hlučíně na Opavsku srazilo osobní auto. Muž zůstal pod vozidlem zaklíněn tak nešťastně, že ho museli vyprostit hasiči. Záchranářům se ho podařilo oživit a ve velmi vážném stavu ho pak vrtulník přepravil do nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na frekventované Ostravské ulici. „Hasiči za pomoci vysokotlakých zvedacích vaků zraněného cyklistu zpod auta vyprostili a předali ho k péči posádce zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k charakteru poranění cyklisty byl na místo povolán vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Faster.

„U muže došlo k zástavě krevního oběhu i dýchání. Pacient utrpěl vážná poranění v oblasti hlavy a hrudníku. Po přibližně patnácti minutách se posádkám podařilo obnovit činnost srdce. Musely provést další život zachraňující úkony a ošetřit mužova zranění,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Pro pacienta následně přilétl vrtulník letecké záchranné služby, který jej transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. V době předání lékařům urgentního příjmu byl stav muže kritický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám