Hlavní obsah

Cyklistu po pádu přejelo auto

Právo, miv
Miroslav

Policisté ve čtvrtek večer vyjížděli k cyklistovi, kterého po pádu na silnici I/53 v Miroslavi na Znojemsku přejelo auto. Původně se přitom zdálo, že jde o sraženého chodce. Cyklista na následky zranění zemřel. Kdo jej srazil, se zjistilo až záhy.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem osmnácté hodiny na hlavním silničním tahu z Pohořelic do Znojma. Policisté zjistili, že se nejednalo o chodce, muž ve skutečnosti jel na jízdním kole. Na místě nebylo zpočátku zřejmé, kdo nešťastníka, který po nehodě podlehl svým zraněním, vlastně srazil.

„Vyšetřováním policistů se podařilo zjistit průběh nehodového děje. Při jízdě směrem na Znojmo předjížděl šestašedesátiletého cyklistu kamión. Cyklista následně z nezjištěných příčin upadl na vozovku před osobní vozidlo Peugeot řízené dvaačtyřicetiletou řidičkou, která ležícího muže přejela,“ popsal hlavní okamžiky tragické nehody policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zjišťování okolností tragické nehody nebylo jednoduché, a tak byl až do pozdních nočních hodin provoz řešen kyvadlově jedním jízdním pruhem. Případem se policisté dále zabývají a zkoumají případnou míru zavinění jednotlivými účastníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám