Hlavní obsah

Cyklista u Zubří nepřežil střet s autem

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zubří

Padesátiletý cyklista nepřežil ve čtvrtek krátce před půlnocí střet s autem na silnici I/35 v obci Zubří na Vsetínsku. Sedmatřicetiletý řidič Volkswagenu Passat ve směru k Valašskému Meziříčí přehlédl před sebou cyklistu, který jel ve stejném směru.

Foto: Policie ČR, Právo

Zda byl cyklista osvětlený, budou nyní zjišťovat vyšetřovatelé.

Článek

Po následné srážce spadl cyklista do příkopu. Přivolaný lékař už jen konstatoval smrt. „Okolnosti dopravní nehody i to, zda byl cyklista osvětlený, jsou předmětem dalšího šetření dopravních policistů a vsetínských kriminalistů,“ řekla mluvčí policie Zlínského kraje Lenka Javorková.

„Ve Zlínském kraji se jedná o prvního letošního cyklistu, který zemřel při dopravní nehodě. Od začátku roku evidujeme 215 nehod s účastí cyklistů, z nichž 17 utrpělo těžká zranění, 168 lehká zranění a pouze 13 procent cyklistů nebylo při nehodách zraněno. Ve 149 případech se jednalo o muže a v 66 nehodách byly účastníky ženy.

Pod koly žacího stroje zemřel 18letý cyklista

Krimi

Z celkového počtu 215 nehod zavinili ve 145 případech nehody cyklisté, což činí 70 procent. Sedmapadesát cyklistů bylo při dopravních nehodách pod vlivem alkoholu.

„Letos zemřelo na silnicích Zlínského kraje 15 lidí - tři motorkáři, tři spolujezdci, pět chodců, dva řidiči osobního vozidla, jeden řidič nákladního vozidla a jeden cyklista. Za stejné období loňského roku evidujeme o tři smrtelné nehody méně, tedy 12,“ citovala ze statistik Lenka Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám