Hlavní obsah

Cyklista sjížděl z Pradědu moc rychle a srazil šestileté dítě

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Z vrcholu Pradědu v Jeseníkách sjížděl na horském kole v neděli odpoledne osmapadesátiletý cyklista. Jel však příliš rychle a srazil šestileté dítě. Oba mají těžce poraněnou hlavu. Po střetu zůstali v bezvědomí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vše se odehrálo na asfaltové komunikaci z vrcholu Pradědu směrem na Ovčárnu, kde se běžně pohybují jak pěší turisté, tak cyklisté.

„Bohužel cyklista sjížděl velmi rychle. Po střetu s dítětem, které tudy procházelo společně se svými rodiči, si přivodil těžký úraz hlavy s následným bezvědomím. S úrazem hlavy a v bezvědomí skončilo i dítě,“ popsal událost náčelník Horské služby Jeseníky Michal Klimeš.

Dodal, že členové horské služby ihned po příjezdu na místo nehody oba zraněné ošetřili. Na místo dorazila sanitka záchranné zdravotní služby i vrtulník z Ostravy.

„Důsledně apelujeme na návštěvníky, kteří se pohybují na trase vedoucí z Ovčárny na Praděd, aby byli ohleduplní a nepřeceňovali své schopnosti. Na cestě se v těchto dnech pohybuje velké množství lidí v obou směrech a v poslední době dochází často ke kolizím,“ varoval turisty i cyklisty v Jeseníkách Klimeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám