Hlavní obsah

Cyklista na Frýdecko-Místecku sjel z chodníku přímo pod auto, srážku nepřežil

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila v neděli odpoledne srážka cyklisty (53) z Frýdecko-Místecka s osobním autem v Ostravici v Beskydech. Muž podlehl vážným zraněním na místě nehody.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Ke střetu došlo pár minut po 14. hodině. „Muž jel na jízdním kole po chodníku souběžně se silnicí čísla I/56 vedoucí z Ostravice ve směru na Staré Hamry. Náhle měl sjet na silnici, a to bezprostředně do jízdní dráhy ve stejném směru jedoucímu osobnímu vozidlu Peugeot 206,“ popsal policejní mluvčí René Černohorský.

Řidič (44) slovenské národnosti nestačil na cyklistovo sjetí na silnici bezpečně zareagovat, a tak se auto s kolem srazilo. „Došlo k odhození cyklisty mimo komunikaci do pole. Při nárazu a pádu utrpěl starší muž těžká zranění,“ uvedl policejní mluvčí s tím, že i přes resuscitaci prováděnou záchranáři cyklista zraněním podlehl.

Cyklista na Trutnovsku při jízdě spadl z kola. Na místě zemřel

Krimi

„U muže byla nařízena soudní pitva, která zjistí, zda v době jízdy nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových, omamných či psychotropních látek a jedů. U řidiče osobního vozu byla orientační dechová zkouška negativní,“ informoval Černohorský a dodal, že nikdo další se u nehody nezranil. Škoda na majetku byla vyčíslena na částku v řádu několika stokorun.

V době vyšetřování nehody a záchranářských byla silnice zcela uzavřena, později byl provoz řízen kyvadlově a od 17. hodiny je cesta průjezdná v obou směrech.

Reklama

Výběr článků

Načítám