Hlavní obsah

Cyklista jezdil s vlajícím dítětem na zádech po chodnících v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jen s těžko pochopitelným jednáním se setkali pražští policisté, kteří v centru Prahy narazili na cyklistu, kterému nejenže nedělalo problém ignorovat předpisy a projíždět se na kole po chodníku, ale především mu na krku doslova visel a vlál jeho čtyřletý syn. Podle policejní mluvčí, která o neukázněném cyklistovi informovala, se jeho přestupky bude zabývat správní orgán.

BEZ KOMENTÁŘE: Nezodpovědný otec jezdil se synem na zádechVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyřiatřicetiletému muži, kterého hlídka zastavila, nepřišlo na jeho chování nic špatného. Podle policie muži nijak nevadilo, že ani zdaleka nesplňuje pravidla pro bezpečný převoz dětí. Nijak nejištěný malý chlapec přitom otci doslova vlál na zádech, zatímco tatínek kličkoval mezi chodci. Dítě mělo naštěstí na hlavě helmu.

„Po zastavení si muž nebyl vědom žádného pochybení, prý takto jedou už ze Smíchova,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová. Že muži chyběly na kole odrazky, už policie označila za pouhou „třešničku na dortu“.

Strážníci museli muži vysvětlit, že takto opravdu jezdit nemůže, a dali si na dvojici pozor, aby z místa dále pokračovala po svých.

Reklama

Výběr článků

Načítám