Hlavní obsah

Čtyři mrtví z tragické nehody u Hrádku nad Nisou byli opilí, ukázala pitva

– Hrádek n. N. (Liberecko)
Právo, Jaroslav Švehla

Nejen nepřiměřená rychlost ale i alkohol mohl být příčinou pondělní tragické dopravní nehody nedaleko Hrádku nad Nisou na Liberecku. Při nehodě zahynuli čtyři mladí lidé, pátý člen posádky bojuje o život v liberecké nemocnici.

Foto: HZS Libereckého kraje

V rozpáraném automobilu zemřeli čtyři mladí lidé.

Článek

"Pitva prokázala přítomnost alkoholu u všech mrtvých pasažérů včetně řidiče. Přesnou hladinu určí až další toxikologické vyšetření," řekla Právu liberecká policejní mluvčí Ludmila Knopová s tím, že rozbor také zjistí, zda pasažéři nebyli i pod vlivem jiných návykových látek.

Podle policejní mluvčí automobil Škoda Octavia zřejmě vlivem vysoké rychlosti po projetí pravotočivé zatáčky vyjel vlevo mimo vozovku, střetl se nejprve s betonovým sloupkem, dále se sloupem dopravního značení a poté narazil do stromu. K tragické bilanci přispělo i to, že pravděpodobně nikdo nebyl připoután bezpečnostními pásy.

BEZ KOMENTÁŘE: Při havárii u Hrádku nad Nisou zemřeli čtyři lidéVideo: Emanuel Bořánek, Novinky

Soudní znalec z oboru dopravy má určit, jakou rychlostí jel automobil v osudný okamžik. Svědci, kteří byli na místě krátce po nehodě, tvrdí, že tachometr se zasekl u hodnoty 150 kilometrů v hodině. "Mohlo být víc, i méně. Každopádně šedesát to nebylo," nechtěla mluvčí policie tuto informaci potvrdit.

Na místě zahynul třicetiletý řidič z Hrádku nad Nisou, o rok mladší spolujezdec a dva mladiství - dívka a chlapec. Jediný člen posádky, který nehodu přežil, je devatenáctiletý mladík z Hrádku nad Nisou. Jeho stav je vážný, ale stabilizovaný. "Má poranění hlavy a plic," řekl mluvčí liberecké nemocnice Lukáš Gibiec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám