Hlavní obsah

Čtyři dny hořela na Litoměřicku skládka

– Želechovice
Novinky, kub

Hasiči zlikvidovali rozsáhlý požár komunálního odpadu v Želechovicích na Litoměřicku, skládka hořela čtyři dny. V okolních obcích bylo po dobu zásahu doporučeno nevětrat, zvýšené množství škodlivých látek se ale v ovzduší neobjevilo. Na místě zasahovaly desítky hasičů s těžkou technikou.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Požár komunálního odpadu likvidovaly desítky hasičů.

Článek

Plameny se začaly na skládce šířit v neděli ráno. Na místo byl povolán bagr na rozhrabávání odpadu a další těžká technika. Hasiči prolévali odpad každý den vodou.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Odpad v Želechovicích hořel čtyři dny.

Vůz na měření látek v ovzduší v pondělí kontroloval přilehlé okolí. „Naměřeno bylo pouze stopové množství škodlivin,“ sdělil tehdy mluvčí hasičů Lukáš Marvan s tím, že nebyla nutná zvláštní opatření a v obcích kolem skládky se pouze doporučilo nevětrat.

Záběry z dronu: hasiči likvidovali požár skládky na Orlickoústecku

Krimi

Lokalizovat požár se podařilo v úterý večer, samotná likvidace byla ohlášena ve středu ráno. Objevilo se ale ještě skryté ohnisko hoření, které hasiči uhasili.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Požár skládky na Litoměřicku.

Na místě zasahovalo podle Marvana přes dvacet jednotek a více než 70 hasičů. Hořelo na místě, kde hasiči opakovaně zasahovali v létě, připomněla ČTK. Příčinu a okolnosti nynějšího vzplanutí hasiči vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Související články

U Litvínova hořela skládka. Za rok potřetí

Na skládce Celio u Litvínova na Mostecku od pondělního večera hořel odpad. Hasiči požár dohašují, řekl jejich krajský mluvčí Lukáš Marvan. Žádné škodlivé látky...

Výběr článků

Načítám