Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec se opil do bezvědomí, zachránili ho až policisté

Právo, Aleš Fuksa
Uherský Brod
Aktualizováno

Čtrnáctiletého školáka ležícího bezvládně v nadzemní garáži v Uherském Brodu objevili ve čtvrtek odpoledne náhodně projíždějící policisté. Chlapec nereagoval na oslovení ani na protřepání. „Ležel na zemi ve zvratcích. Policisté proto zkontrolovali jeho základní životní funkce, které byly naštěstí v pořádku,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

I přes snahu policistů mladík střídavě upadal do bezvědomí. Proto jej uložili do stabilizované polohy a z pusy mu odstranili zvratky, aby se jimi nedusil. Vzhledem k tomu, že se teplota vzduchu pohybovala jen těsně nad nulou, přikryli jej do příjezdu záchranářů vlastními bundami.

Školák nebyl schopný komunikace, navíc se kromě něj nikdo jiný v blízkém okolí nenacházel. „Vedle chlapce ležel pouze batoh, v němž byly i jeho dokumenty. Až z nich policisté zjistili, že se jedná o čtrnáctiletého hocha,“ potvrdil mluvčí.

Policie šetří, kde mladík sehnal alkohol

Lékaři Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje chlapce okamžitě převezli do nemocnice na dětské oddělení. Policisté mezitím zjišťovali příčiny mladíkova kritického stavu. „Ze zápachu jeho dechu bylo pravděpodobné, že pil alkohol, ale v okolí se žádná láhev nenacházela,“ poznamenal Aleš Mergental.

Policisté chlapce objevili hodinu a půl po jeho odchodu ze školy. V současné době není jasné, co se v inkriminovanou dobu stalo. „Policisté budou pokračovat ve zjišťování okolností, které přesně způsobily chlapcův stav a kdo se na tom podílel,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám